smakprov om bloggFJortisarna!/"bästa vännerna"Paow? vem är hon egentligen jo för er som inte vet så är hon en av stockholms största fjortisar eller kanske den största fjortisen i sthlm om man inte sätter dessie på delad första plats. Det finns mycket skitsnack kring dem men skärp dig paow alla veta att du inte har knullat med bara 14 stycken om inte så lång tid så lär du ju va uppe på ett tresiffrigt tal.
Dessie är inte oskuld längre!!! men det har hon väll egentligen aldrig varit eller inte på lång tid iallafall men det har inte med saken att göra saken är egentligen att de förnedrar sig själva de är äckligt sminkade och helt jävla oallmänbildade. de är också riktigtg bra vänner spottar på varandra utan för plattan byter lösenord på varandras blogg för att den ena är bättre än den andra sviker varandra och åker in på mariapool. dessie gummmmman drack du ens mycket eller spela du bara. bara för att du är fjortis, 2cool4school och jag vet inte vad. träng in något i din hjärna och skaffa lite vett gumman 
vi tog upp de här för att ge er ett litet smakprov ge oss tips så vi kan skriva lite mer saker och bloggen är inte bara för paow och dessie stackars er. för att kontakta oss Msn:Gp_sandra@hotmail.com

Fjortisskämt

Två "Fjortisar" står på en Busshållplats , när dom ser en blind man gå över vägen .

Fjortis 1 : Fan , jag skulle aldrig våga gå över vägen om jag var blind.


Fjotis 2: Nä !! Hur vet man om det kommer någon bil liksom ?


Fjortis 1 : ELLER HUR !! Tänk att va blind, då kan man typ inte ens använda Mascara, eftersom man inte ser vad man gör liksom!


Fjortis 2: Det har du rätt i !! Tänk livet skulle suga om man va blind!


Fjortis 1: SHIT!!!! han kollar ju hit!! GÖM DIG FÖR FAN !!!!

Två lärare och två tjejer ~14 sitter vid ett bord och äter.
Tjej 1 (vänder sig till lärare) 1: Alltså, är barr nyttigt på något sätt?
Lärare 1: Eh, alltså, jag vet inte riktigt. Vaddå då?
Tjej 1 (lägre): Ehm… jag brukar äta det ibland.
Lärare 2: Jaså, är det därför som vi har så mycket virke över nu när du har slutat på träslöjden!
Tjej 2 (eftertänksamt): Jag åt upp en grillpinne igår.


fjortis stavning

  •  
    • "*** e en skitgo flikka ...som ja har kännt o bott granne meh i typ... humm. aa sen ja va 6 år iaf.. 11-12 år.faan va gulli du e som kommer ihåg första dagen *skratt* när du sprang runt trädet *asG* jeje...Du e alltid så snäll o finns jämt när man behöver dej ;) omtänksam å kan alltid prata me dej när d gäller vissa saker hehe... Å sen finns ju din garderob ju osså:P haha där kan man springa in om man inte har nåt *asG* Så ni e varmt Välkomna *skrattar* Du dansar ju osså asdukti juh... fan du får komma upp te guld nu tjejen ba en prick kvar men den tar du läätt ;)"

 

  •  
    • Översättning: "*** är en trevlig flicka, som jag har känt och bott granne med nu i ett antal år, sedan jag var cirka sex år. Eller åtminstone elva till tolv år. Åh, vad gullig du är som kommer ihåg första dagen (skratt). När jag sprang runt trädet (skratt). Nåja, du är alltid så snäll och finns alltid där när man behöver dig. Du är omtänksam och kan jag kan alltid prata med dig när det gäller en del saker. Och sedan finns ju din garderob också. Där kan man springa in om man inte har något att göra (skratt). Så ni är varmt välkomna. Du är ju väldigt duktig på att dansa också. Så du får komma upp till guld nu, tjejen. Det är bara en prick kvar ,men det tar du lätt.

Fjortisen

Är ett flocklevande djur som ofta syns vid skymning kring McDonalds, ibland även sybillagrillar, i stora gäng.

Hanarna känns igen på sitt tuppliknande läte och rödprickiga ansikte där jakten på den mest IQ-befriade tjejen börjar med att spela upp sin senaste ringsignal på mobilen. Honorna känns igen på sina översminkade, konstgjorda utseenden och rosa stringtrosor som hänger strax under armhålorna. Byxor i barnstorlekar är ofta vanligt.

Fjortisen kan upplevas som ett mycket störande djur då de under sin vandring genom samhället kan utstöta sig höga parningsläten. Ofta i form av svordomar så som t.ex: Tönt. Hora osv. Antalet av dessa djur har ökat markant på senare tid vilket har lett till en het diskussion om det är möjligt att börja skjuta delar av populationen.


Sätt att känna igen en fjortis:

En fjortis är aldrig själv medveten om att han eller (kanske vanligare) hon är en fjortis och kommer (skrikande) att förneka det. Fjortisar har en stor övertro i sin mognadsgrad och är övertygade om att de beter sig vuxet.

Deras språk är fullt med utfyllnadsord som liksom, ba, va - både talat och i skrift. Skriftspråket följer sällan svenska skrivregler, är ganska svårt att läsa och gärna späckat med utropstecken och smileys eller utrop som *puss* och *kjamiz* . Detta är vanligast bland tonårsfjortisar, de som inte växer ur beteendet lugnar sig ofta i högre ålder, åtminstone när de är bland ickefjortisar.

Den viktigaste principen är att vara häftig, gärna på ett banalt eller kitschigt sätt. Att vara udda är en dödssynd. Vad som är inne definieras av veckotidningar, såpor och reklam. Stockholm och rådande stockholmsmanér är självklart alltid inne. Nokias senaste telefoner är ett bra exempel på vad som tilltalar fjortisar.

Fjortisen tror att folkölspimplande hemma hos en kompis/ute i någon park räknas som att "gå ut".

Fjortisar har starka känslor och skäms inte för att skylta med dem. Det är därför inte helt underligt att de anammat sydeuropéers traditionella kindpussar, ett fenomen som annars är mycket ovanligt förekommande i Sverige.

Ordet fjortis kan uttalas antingen fjoortis, fjåårtis eller fjorttis; förmodligen är det regionala skillnader. På senare tid har även benämningen fjorsk dykt upp.


Fakta om fjortis

Fjortisar är ett växande problem. Beteckningen står för mentalt omogen (MO). Dessa individer försöker sin mentala omognad genom att börja snusa och röka vid 11/14 års ålder och håller sedan på hela tonåren igenom tills det plötsligt blir tillåtet enligt lagens mening att börja använda några av de först nämda preparaten.

Eftersom de sedan blir så fula utseendemässigt av all rökning lägger honfjortisarna lager på lager med billigt "smink". När de sminkar sig tidigt på morgonen råkar de alltid få mascara i hela ansiktet. Men det är tydligen inne för dem, för de verkar inte bry sig om ta bort det. Något annat som också verkar otroligt inne bland dem är den så kallade "fjortisranden" under hakan som uppkommer när dem inte sprider ut foundation ordentligt. Ofta bär fjortisarna orangefärgad foundation i ansiktet, och detta gör så att de blir helt kritvita på halsen och resten av kroppen. Dessutom använder dessa djurliknande varelser tubvis av idominsalva eller 15 lager foundation på sina trutläppar för att de tycker att ett ankliknande ansikte är det vackraste som finns. De tappar allt hår vid tjugo års ålder pga den överdrivna användningen av plattänger och fettproducerande hårprodukter. De älskar att ha på sig kortkorta linnen med tights under. Linnet "ska" vara U/V-ringat så att man ser push-up bh:n och så mycket som möjligt av brösten.

Så kallade "egokort" på sig själva är fjortisarnas, typ, enda specialitet och de tar kort på sina "snygga" kroppar från alla möjliga synvinklar. De lägger sedan upp dessa bilder på någon raggarhemsida och skriver något liknande: "Äh jah znyggisch? (a'" På dessa patetiska frågor svarar hanfjortisarna ungefär: "Såklart du är znyggisch, kom hit bejb ;)".

På senare tid har hanfjortisar utvecklats och dem känner man lättast igen på sina rufsiga, gelé-indränkta frisyrer, hängande byxor och deras ständiga posande framför honfjortisarna. Dessa djur parar sig genom att rotera tungorna mot varandra. På fredags- och lördagskvällarna, då flocken samlas vid McDonald's eller vid ett "högstadiedisco" är det endast jakten på en ny "hångelpartner" som rör sig i deras ytterst små, encelliga hjärnor. Dessa hjärnor har en stor fascination för så kallade "EU-moppar" (en underutvecklad varelse på två hjul som har förmågan att låta väldigt jobbigt, och vars ljud påminner om när fjortisar pratar på riktigt). Deras röster förstörs av all rökning, se föregående stycke.

Det råder fortfarande ovisshet om dessa varelser tillhör djur- eller stenfamiljen. Framtida forsking kommer inom kort svara på denna betydligt viktiga fråga. Men enligt forskning av pingvinpartiet så verkar det som att fjortisar har lägre intelligens än pingviner. Fjortisar är en väldigt säregen art som alla normala människor har omöjligt att förstå sig på.

I början av 2000-talet har vissa politiska partier i Sveriges riksnatt börjat debattera om det är möjligt att låta polisen börja skjuta ihjäl stora delar av den växande populationen. Hittils har inget parti varit emot förslaget och utrotningen ska förhoppningsvis ta sin början innan decenniets slut. Alla som vill får vara med och utrota, för att jägarförbundet har nu tagit bort lagen om att man inte får skjuta fjortisar.

Ökningen tros bero på de lägre krav som ställs på människan i dagens samhälle. På den gamla goda tiden dog fjortisarna ut om de inte utvecklades till människor efter 14-årsåldern, men dagens läge med instutitioner som Big Brother, Idol, Playahead, Hamsterpaj och Lunarstorm är det möjligt att överleva en längre tid som fjortis. Exempel: Peter Siepen, Olinda, Robinson Emma, med flera. Den kommersiella skitkanalen MTV (som oftast misstas för en kanal som spelar "riktig" musik, men som i själva verket till den största delen spelar meningslös mainstream) spelar också en stor del i utveckligen på grund av den massproducerade skitmusiken och de hjärntvättande "musikvideorna" som gör att kåta tonåringar tror att man kan ha villkorslöst sex med allt och alla.

Fjortisarna har ett behov av att skriva <3:an överallt på internet. Typ "Du e fittit viktih<3333" till sina låtsaskompisar. Och det är det enda dem har; låtsaskompisar. Inga riktiga kompisar som älskar dem har de, bara wannabe- kompisar som är kompisar med dem för att få cigg eller för att helt enkelt inte vara ovän med dem. De brukar också byta ut s till z och lägger ofta till h. Ex: "Jah bah älzzkar dejh typh lixom azmyckeh zötizz!"

Enligt en relativt ny forskning gjord av EU-kommissionen kommer ungefär en fjärdel av världens befolkning bestå av fjortisar innan 2020 (om vi inte utrotar dem förstås). De resterande tre fjärdelarna består av småbarn, den äldre populationen (60+) och människor från U-länder som inte har tid att tänka på om de ska gå på "Get wet-partyt" eftersom deras största problem är att få mat så de överlever dagen.

Fjortisar är helt enkelt störande varelser som borde utrotas.

Fjortisar är nära släkt med bimbosar.


RSS 2.0